اقتصادیگفتگو

مزایای احیای طرح شیر مدارس

یک کارشناس صنعت لبنیات گفت: با احیای طرح شیر مدارس می‌توان عادتی در دانش آموزان ایجاد کرد که به جای غذای ناسالم از غذای سالم استفاده کنند.

به گزارش بازار24،اسماعیل خاتمی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که چرا لازم است طرح شیر مدارس مجددا احیا شود؟ گفت: شیر یکی از مغذی‌ترین محصولات غذایی است و درتامین برخی از درشت مغذی‌ها و ریز مغدی‌ها نقش موثر و اساسی دارد و ارزش آن نیز با توجه به قیمتش نسبت به سایر محصولات بالاتر است.

وی ادامه داد: پروتئین شیر با پروتئین تخم مرغ مقایسه می‌شود و میزان کلسیم قابل جذب آن نیز با هیچ ماده غذایی دیگری قابل مقایسه نیست.

این کارشناس لبنیات افزود: احیای طرح شیر مدارس دو هدف دارد. یکی دسترسی دانش آموزان به این ماده مغذی و دیگر بحث فرهنگسازی. در خوشبینانه‌ترین حالت  معادل ۲ درصد سرانه مصرف لبنیات از شیر مدارس تامین می‌شود و عدد زیادی برای افزایش سرانه مصرف نیست، اما همین طرح عادتی در دانش آموزان ایجاد می کند که به جای غذای ناسالم از غذای سالم استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه طرح شیر مدارس در دنیا هم اجرا می شود، گفت: این طرح در بیش از ۱۰۰ کشور توسعه یافته، درحال توسعه و یا از توسعه جا مانده نیز به دلیل اهمیت بالای آن اجرا می شود که در برخی کشورها از جمله ایران حمایت صد در صدی دولت را دارد. در برخی کشورها بخشی توسط مردم و بخشی توسط دولت و در برخی دیگر نیز ۱۰۰ درصد توسط مردم انجام می شود.

خاتمی عنوان کرد: اهمیت شیر آنقدر زیاد است که سازمان بهداشت جهانی دو روز ” روز جهانی شیر” و ” روز جهانی شیر مدارس” را به آن اختصاص داده است و در این دو روز از اهمیت این ماده غذایی صحبت و برنامه‌هایی که برای افزایش سرانه مصرف وجود دارد، مطرح می‌شود.

به گفته وی ژاپن در ۲۰ سال گذشته برنامه افزایش سرانه مصرف لبنیات را پیش گرفته است و در چین نیز به همین صورت است.

وی در پایان گفت: باید هم دولت و هم بخش خصوصی پای کار باشند. تمرکز ما در این طرح ابتدا توزیع شیر رایگان و با کیفیت در مناطق کم برخوردار به ویژه کودکان و به خصوص دختران است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا